Hop

Onze hopsoorten

We telen 6 soorten hop zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De Alfazuren (bitterheid) variëren en elke hopsoort heeft zijn eigen specifieke aroma dat in onze Achterhoekse grond tot zijn recht komt. De smaak van de hopbellen van de nog jonge planten kan per jaar verschillen. De aroma’s zijn fruitig, bloemachtig, citrusachtig of kruidig. Hopbellen zijn vers, vers gevacumeerd en ingevroren of gedroogd gevacumeerd en ingevroren bij ons te koop. Van verkopen ook hoppellets.
Onze hop is in september 2020 geanalyseerd door Inagro in Belgie. De waardes zijn bij elke soort vermeld.

Cascade

Deze populaire Amerikaanse aromahop met een goed uitgebalanceerde bitterheid is ook geschikt voor drooghoppen.

Oorsprong Amerika
Alfazuur 6,31
Aroma Citrusachtig, bloemachtig en kruidig
Centennial

Centennial is een dubbeldoelhop en wordt zowel voor zijn bitterheid als aroma gebruikt. Komt voort uit Brewers Gold.

Oorsprong Amerika
Alfazuur 10,97
Aroma Bloemachtig en citrusachtig
Challenger

Met zijn milde fruitige aroma met kruidige ondertonen en een verfrissende bitterheid is de Challenger een uitstekende dubbeldoelhop.

Oorsprong Engeland
Alfazuur 7,74
Aroma Fruitig, mild met kruidige ondertonen
Chinook

Het hoge alfazuur gehalte maar ook zijn uitgesproken grapefruit aroma maakt deze hop een zeer geschikte dubbeldoelhop.

Oorsprong Amerika
Alfazuur 8,50
Aroma Citrus en kruidig
Tettnang

De van oorsprong uit Duitsland afkomstige Tettnang is de soort die we als eerste kunnen oogsten en deze wordt gebruikt als aromahop.

Oorsprong Duitsland
Alfazuur 4,10
Aroma Kruidig
Whitbread Golding Variety (WGV)

De Whitbread Golding Variety is een dubbeldoelhop die met zijn zoet fruitig aroma geeft een milde, heldere bitterheid aan traditionele bieren.

Oorsprong Engeland
Alfazuur 5,06
Aroma Fruitig

Verse en gedroogde hop

2018, 2019 en 2020 waren bijzonder droge zomers. Dat heeft echter geen gevolgen gehad voor onze oogst, integendeel! We hebben gemiddeld die jaren zo’n 550 kg geoogst. Een deel van de hop is gedroogd en vervolgens gevacumeerd en ingevroren. De hopbellen die niet gelijk vers de ketel in zijn gegaan zijn tevens gavacumeeerd en ingevroren. En er zijn ook hoppellets gemaakt. Het is dus het hele jaar mogelijk om een puur product dat zonder bestrijdingsmiddelen is geteeld te gebruiken voor het maken van je eigen bier.

Reserveren voor aankomende oogst
September is de oogstmaand. We leveren verse hop op afspraak en binnen 24 uur zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Wil je vast hop reserveren voor aankomend seizoen dan kan dat. Laat het ons weten.

Onze klanten

Crafbeer brouwers, hobbybrouwers, thuisbrouwers, we laten iedereen graag genieten van onze Zieuwentse hop. Wat je brouw-voorkeur ook mag zijn, dryhoppen, IPA, Stout etc. Als jij denkt een mooi bier met onze hop te kunnen maken dan leveren we graag aan je. Stuur een e-mail aan info@hogenelsthop.nl en geef daarbij je voorkeur voor de gewenste hopsoort en de hoeveelheid aan. Denk er aan dat de te gebruiken hoeveelheden verse hop verschillen van de hoeveelheid gedroogde hop.

Hop gerelateerde producten

Hopscheuten (alleen verkrijgbaar in maart/april)

Deze speciale groente is maar een beperkt aantal weken per jaar verkrijgbaar. Wordt op afroep voor u geoogst.
Vooraf reserveren is mogelijk.

Delicatesse op bestelling
Gagel

Blad en bloem van de gagelstruik kunnen ook worden gebruikt bij de bereiding van (gruit)bier.
We beschikken over een aantal struiken. Interesse? Neem gerust contact met ons op.

Per 100 gram op bestelling
Jeneverbes

Er is een kleine voorraad jeneverbes. De bessen worden bij voorkeur vers van de plant geplukt voor gebruik.

Regiomout van Vloermouterij Masterveld

Vloermouterij Masterveld uit Winterswijk bereidt mout op ambachtelijke wijze. De gerst, gebruikt voor deze mout, is afkomstig uit de Achterhoek en dus uitermate geschikt voor de bereiding van een echt streekproduct. De smaak is meer uitgesproken dan de pilsmout. Meer informatie over deze mout vind je hier. 

Wij dagen u uit om met deze mout en onze hop uw favoriete streekbier te maken.

Ambachtelijk Pilsmout van Vloermouterij Masterveld

Deze vloermout van Masterveld is goed geconverteerd en door de ambachtelijke bereidingswijze zeer aromatisch.
Meer informatie over deze mout vind je hier.

Vloermout Speciaal van Vloermouterij Masterveld

Deze vloermout lijkt op de wiener of vienna-mout en geeft een amberkleurig bier met een volle aromatische moutige smaak met tonen van noten en biscuit.
Meer informatie over deze mout vind je hier.