Hop

Onze hopsoorten

We telen 6 soorten hop zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De Alfazuren (bitterheid) variëren en elke hopsoort heeft zijn eigen specifieke aroma dat in onze Achterhoekse grond tot zijn recht komt. De smaak van de hopbellen van de nog jonge planten kan per jaar verschillen. De aroma’s zijn fruitig, bloemachtig, citrusachtig of kruidig. Hopbellen zijn vers, vers gevacumeerd en ingevroren of gedroogd gevacumeerd en ingevroren bij ons te koop.
Onze hop is in september 2018 geanalyseerd bij Analyse Centrum Colonjes in Groesbeek.

Cascade

Deze populaire Amerikaanse aromahop met een goed uitgebalanceerde bitterheid is ook geschikt voor drooghoppen.

Oorsprong Amerika
Alfazuur 6,15
Aroma (oliën 2,4) Citrusachtig, bloemachtig en kruidig
Centennial

Centennial is een dubbeldoelhop en wordt zowel voor zijn bitterheid als aroma gebruikt. Komt voort uit Brewers Gold.

Oorsprong Amerika
Alfazuur 8,41
Aroma (Oliën 2,2) Bloemachtig en citrusachtig
Challenger

Met zijn milde fruitige aroma met kruidige ondertonen en een verfrissende bitterheid is de Challenger een uitstekende dubbeldoelhop.

Oorsprong Engeland
Alfazuur 7,77
Aroma (Oliën 1,8) Fruitig, mild met kruidige ondertonen
Chinook

Het hoge alfazuur gehalte maar ook zijn uitgesproken grapefruit aroma maakt deze hop een zeer geschikte dubbeldoelhop.

Oorsprong Amerika
Beoogd alfazuur 8,57
Aroma (Oliën 2,8) Citrus en kruidig
Tettnang

De van oorsprong uit Duitsland afkomstige Tettnang is de soort die we als eerste kunnen oogsten en deze wordt gebruikt als aromahop.

Oorsprong Duitsland
Alfazuur 6,33
Aroma (Oliën 2,3) Kruidig
Whitbread Golding Variety (WGV)

De Whitbread Golding Variety is een dubbeldoelhop die met zijn zoet fruitig aroma geeft een milde, heldere bitterheid aan traditionele bieren.

Oorsprong Engeland
Alfazuur 7,76
Aroma (Oliën 2,1) Fruitig

Verse en gedroogde hop

2018 had een bijzonder droge zomer. Dat heeft echter geen gevolgen gehad voor onze oogst, integendeel! We hebben ruim 600 kg geoogst. Een deel van de hop is gedroogd en vervolgens gevacumeerd en ingevroren. De hopbellen die niet gelijk vers de ketel in zijn gegaan zijn tevens gavacumeeerd en ingevroren. (pakjes van 200 tot 500 gram) Het is dus het hele jaar mogelijk om een puur product dat zonder bestrijdingsmiddelen is geteeld te gebruiken voor het maken van je eigen bier.

De oogst in 2017 was boven verwachting ondanks dat de planten nog niet volwassen zijn. Het merendeel van de oogst is vers door diverse brouwers verwerkt. Er zijn smaakvolle bieren mee gemaakt.
Wil je vast verse hop reserveren voor volgend jaar dan kan dat natuurlijk ook. Het tijdstip van oogsten is in overleg met de brouwer.

Reserveren voor volgend jaar
September is de oogstmaand. We leveren verse hop op afspraak en binnen 24 uur zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Wil je vast hop reserveren voor volgend jaar dan kan dat. Laat het ons weten.

Onze klanten

Crafbeer brouwers, hobbybrouwers, thuisbrouwers, we laten iedereen graag genieten van onze Zieuwentse hop. Wat je voorkeur ook mag zijn, dryhoppen, IPA, Stout etc. Als jij denkt een mooi bier met onze hop te kunnen maken dan leveren we graag aan je. Stuur een e-mail aan info@hogenelsthop.nl en geef daarbij je voorkeur voor de gewenste hopsoort en de hoeveelheid aan. Denk er aan dat de te gebruiken hoeveelheden verse hop verschillen van de hoeveelheid gedroogde hop.

Hop gerelateerde producten

Hopscheuten (alleen verkrijgbaar in maart/april)

Deze speciale groente is maar een beperkt aantal weken per jaar verkrijgbaar. Wordt op afroep voor u geoogst.
Vooraf reserveren is mogelijk.

Delicatesse op bestelling
Gagel

Blad en bloem van de gagelstruik kunnen ook worden gebruikt bij de bereiding van (gruit)bier.
We beschikken over een aantal struiken. Interesse? Neem gerust contact met ons op.

Per 100 gram op bestelling
Jeneverbes

Naar verwachting verkrijgbaar vanaf 2018