Onze hopsoorten
We telen 6 soorten hop zonder bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De Alfazuren (bitterheid) variëren en elke hopsoort heeft zijn eigen specifieke aroma dat in onze Achterhoekse grond tot zijn recht komt. De smaak van de hopbellen van de nog jonge planten kan per jaar verschillen. De aroma’s zijn fruitig, bloemachtig, citrusachtig of kruidig. Hopbellen zijn vers, vers gevacumeerd en ingevroren of gedroogd gevacumeerd en ingevroren bij ons te koop. Van verkopen ook hoppellets.
Onze hop is in september 2020 geanalyseerd door Inagro in Belgie. De waardes zijn bij elke soort vermeld.
Deze populaire Amerikaanse aromahop met een goed uitgebalanceerde bitterheid is ook geschikt voor drooghoppen.
Oorsprong | Amerika |
Alfazuur | 6,31 |
Aroma | Citrusachtig, bloemachtig en kruidig |
Centennial is een dubbeldoelhop en wordt zowel voor zijn bitterheid als aroma gebruikt. Komt voort uit Brewers Gold.
Oorsprong | Amerika |
Alfazuur | 10,97 |
Aroma | Bloemachtig en citrusachtig |
Met zijn milde fruitige aroma met kruidige ondertonen en een verfrissende bitterheid is de Challenger een uitstekende dubbeldoelhop.
Oorsprong | Engeland |
Alfazuur | 7,74 |
Aroma | Fruitig, mild met kruidige ondertonen |
Het hoge alfazuur gehalte maar ook zijn uitgesproken grapefruit aroma maakt deze hop een zeer geschikte dubbeldoelhop.
Oorsprong | Amerika |
Alfazuur | 8,50 |
Aroma | Citrus en kruidig |
De van oorsprong uit Duitsland afkomstige Tettnang is de soort die we als eerste kunnen oogsten en deze wordt gebruikt als aromahop.
Oorsprong | Duitsland |
Alfazuur | 4,10 |
Aroma | Kruidig |
De Whitbread Golding Variety is een dubbeldoelhop die met zijn zoet fruitig aroma geeft een milde, heldere bitterheid aan traditionele bieren.
Oorsprong | Engeland |
Alfazuur | 5,06 |
Aroma | Fruitig |
Verse en gedroogde hop
2018, 2019 en 2020 waren bijzonder droge zomers. Dat heeft echter geen gevolgen gehad voor onze oogst, integendeel! We hebben gemiddeld die jaren zo’n 550 kg geoogst. Een deel van de hop is gedroogd en vervolgens gevacumeerd en ingevroren. De hopbellen die niet gelijk vers de ketel in zijn gegaan zijn tevens gavacumeeerd en ingevroren. En er zijn ook hoppellets gemaakt. Het is dus het hele jaar mogelijk om een puur product dat zonder bestrijdingsmiddelen is geteeld te gebruiken voor het maken van je eigen bier.
Reserveren voor aankomende oogst
September is de oogstmaand. We leveren verse hop op afspraak en binnen 24 uur zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Wil je vast hop reserveren voor aankomend seizoen dan kan dat. Laat het ons weten.
Onze klanten
Crafbeer brouwers, hobbybrouwers, thuisbrouwers, we laten iedereen graag genieten van onze Zieuwentse hop. Wat je brouw-voorkeur ook mag zijn, dryhoppen, IPA, Stout etc. Als jij denkt een mooi bier met onze hop te kunnen maken dan leveren we graag aan je. Stuur een e-mail aan info@hogenelsthop.nl en geef daarbij je voorkeur voor de gewenste hopsoort en de hoeveelheid aan. Denk er aan dat de te gebruiken hoeveelheden verse hop verschillen van de hoeveelheid gedroogde hop.
Hop gerelateerde producten

Deze speciale groente is maar een beperkt aantal weken per jaar verkrijgbaar. Wordt op afroep voor u geoogst.
Vooraf reserveren is mogelijk.
Delicatesse | op bestelling |

Blad en bloem van de gagelstruik kunnen ook worden gebruikt bij de bereiding van (gruit)bier.
We beschikken over een aantal struiken. Interesse? Neem gerust contact met ons op.
Per 100 gram | op bestelling |

Er is een kleine voorraad jeneverbes. De bessen worden bij voorkeur vers van de plant geplukt voor gebruik.

Vloermouterij Masterveld uit Winterswijk bereidt mout op ambachtelijke wijze. De gerst, gebruikt voor deze mout, is afkomstig uit de Achterhoek en dus uitermate geschikt voor de bereiding van een echt streekproduct. De smaak is meer uitgesproken dan de pilsmout. Meer informatie over deze mout vind je hier.
Wij dagen u uit om met deze mout en onze hop uw favoriete streekbier te maken.

Deze vloermout van Masterveld is goed geconverteerd en door de ambachtelijke bereidingswijze zeer aromatisch.
Meer informatie over deze mout vind je hier.

Deze vloermout lijkt op de wiener of vienna-mout en geeft een amberkleurig bier met een volle aromatische moutige smaak met tonen van noten en biscuit.
Meer informatie over deze mout vind je hier.