Over ons

Hop (Humulus lupulus)

De snelst groeiende klimplant

Hop (Humulus lupulus)

De snelst groeiende klimplant

Hoe leuk is het om op je eigen erf hopplanten te telen. Dat je daarmee liefhebbers en vakmensen in staat stelt een ambachtelijk bier te brouwen is dan mooi meegenomen. Hobbybrouwers maar ook de professionele Craftbeer brouwers, we laten ze graag experimenteren met en genieten van onze hop. Het is voor ons een uitdaging om op verantwoorde wijze mooie aroma- en dubbeldoelhoppen te telen.

Hop verbouwen

Toch wel even een dingetje

Hop verbouwen

Toch wel even een dingetje

Met een achtergrond in de logistiek en financiële sector ligt het niet zo voor de hand dat je een hopveld aanlegt. Maar vanwege onze liefde voor het buitenleven en buiten werken telen wij, Reinier en Riet Hogenelst, sinds 2016 hop. Gemotiveerd door de brouwkunsten van een familielid hebben we in het voorjaar van 2017 een heus hopveld gerealiseerd.
Gedegen bodemonderzoek, advies van vakmensen en professionele telers uit binnen- en buitenland bleek onmisbaar. Maar we leren ook door gewoon doen. ‘Anpakken en handen uut de mouwen’, gebruik je gezond boeren verstand én je moet niet bang zijn om vragen te stellen aan mensen die ‘het kunnen weten’.
Door een ruime opzet van ons veld, waar momenteel 380 planten
(6 soorten) staan, proberen we ziektes te voorkomen. We telen bij voorkeur zonder bestrijdingsmiddelen. Indien noodzakelijk bestrijden we ziektes met de ‘onkruiden’ die we vinden op ons erf of met middelen die in de biologische teelt geoorloofd zijn.
Nieuwsgierig naar onze ervaringen? Kom gerust eens aan, we vertellen je graag over onze hop.
Brouwen met verse, gedroogde hop of pellets? Neem contact met ons op!